Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
Промоција школског спорта: Турнири за костолачке основце

Промоција школског спорта: Турнири за костолачке основце

Културно – спортски центар у наредном периоду први пут ће на територији градске општине Костолац организовати промоцију школског спорта. Ове…

Први Костолачки полумаратон успешно организован

Први Костолачки полумаратон успешно организован

Атлетска Србија је 30. септембра, сада се то са сигурношћу може рећи, добила још једну квалитетну дугопругашку манифестацију, која ће…

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, 30. августа су у оквиру летње кампање организовали…

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, 30. августа су у оквиру летње кампање организовали…

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Летња акција добровољног давања крви у Костолцу: Сакупљене 32 јединице

Градска општина Костолац, Црвени крст Пожаревац и Институт за трансфузију крви Србије, 30. августа су у оквиру летње кампање организовали…

Адаптација ОШ „Јован Цвијић“

Адаптација ОШ „Јован Цвијић“

Радови на адаптацији и санацији Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу су у току. Тим поводом, школу су обишли Митар…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
среда, 05 април 2017 12:16

Председник Савић о активностима током марта месеца

О активностима које су реализоване током месеца марта, на таласима радио „Стил“-а говорио је Иван Савић, председник Градске општине Костолац.

 

Као једну од највећих инвестиција на територији Градске општине Костолац, Савић је издвојио топлификацију насеља Петка. Током 2016. године спроведен је поступак јавне набавке за наставак топлификације у овом насељу и то последњe, шестe фазe, а вредност ове инвестиције износи 47 милиона динара. Према речима Савића, дужност Градске општине Костолац је да се свим грађанима пруже једнаки и што бољи услови за живот. Такође, интензивно се ради и на прикупљању пројектне документације за насеље Острово, које једино није прикључено на топлификациони систем. Ове године у плану су и радови на реконструкцији мреже у општини, као и на проширењу мреже у насељима која су добила нова домаћинства.

 

Савић је током свог гостовања говорио о сарадњи са костолачком Техничком школом и додао да таква успешна сарадња и доводи до јако добрих резултата:

 

„Поред тога што Техничка школа сваке године образује стручни, технички кадар, неопходно је да се тим младим генерацијама створе адекватни услови. Током прошле године, заједничким снагама и договором обезбедили смо да се на радионици изврши санација крова. Већ у овој, радимо на заокруживању целине, односно замени преостале столарије.“ – истакао је Савић, додавши да ће локална самоуправа настојати да обезбеди потребна средства и за финансирање уређења фискултурне сале у овој установи.

 

Одговарајући на новинарско питање о сарадњи и партнерском односу са појединим установама у граду, председник Иван Савић, нагласио је да локална самоуправа има успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање,филијалом у Пожаревцу, што је резултирало и смањењу броја незапослених на територији Костолца. У прилог томе говори и недавно одржана додела ЕЦДЛ сертификата у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ управо лицима која се налазе на њеној евиденцији.Национална служба за запошљавање, током претходне године, започела је нови циклус основне информатичке обуке према ЕЦДЛ стандарду, која се реализује из средстава ЕУ, кроз пројекат „Помоћ теже запошљивим групама“. Овом приликом 9 полазника курса добило је сертификате, корак којим су се приближили потенцијалном радном месту. Треба имати у виду да у овом времену, свако радно место захтева и информатичку писменост запослених.

 

Током емисије било је речи и о недавно потписаном протоколу о сарадњи у области спорта између Градске општине Костолац и Основне школе“Јован Цвијић“ Костолац.Председник Савић, говорећи о овој теми нагласио је:

 

„Стратегија Градске општине Костолац је да велику пажњу посвети развоју спорта, да средства која су намењена за спорт буду правилно расподељена, а млади и деца школског и предшколског узраста добију адекватне услове за активно бављење спортом. Сам чин потписивања протокола подразумевао је да ту сарадњу коју смо пре тога договорили усмено, и спроведемо у дело, односно да постоји писани траг о томе, како би и неке будуће генерације могле да наставе овим већ, одређеним путем. Том сарадњом подразумева се да ће Основна школа „Јован Цвијић“ дати на располагање нашим суграђанима, односно школарцима, све своје расположиве капацитете, кадровске, наставнике физичке културе, као и своје техничке и организационе капацитете. Значи да своје просторије намењене за бављење спортом - фискултурну салу, све справе у салама, дају свакодневно на располагање клубовима, односно секцијама које ће водити наставници физичке културе, а у оквиру клубова који се налазе на територији Градске општине Костолац. Протоколом је предвиђено и да сви професори физичке културе који предају физичко у основној школи раде са младима као и они професори које смо кроз дотације спортским организацијама запослили, а они ће такође радити са њима. На овај начин смо препознали важност правилног одрастања наших најмлађих суграђана и уочили значај стручног рада са њима. Тако смо до решења дошли у веома кратком временском периоду и побринули се да млади добију неопходну пажњу и надзор стручњака.“

 

С обзиром да локална самоуправа посвећује доста пажње најмлађима како би они одрастали у што лепшој средини, недавно је у вртићу “Мајски цвет“ у Костолцу постављено ново игралиште. Овом приликом Савић је истакао да ће у кратком временском периоду бити постављено још неколико реквизита у вртићу, као и да ће локална самоуправа ове године обезбедити средства за постављање дечијих мобилијара на више различитих локација у општини.

 

Председник је говорио и о Кајак кану клубу “Весло”,који ће ове године настојати да у овај,веома интересантан спорт укључи што више деце из костолачких школа.Клуб постоји нешто више од годину дана, а право на финансирање из буџета Градске општине Костолац стекао је тек крајем прошле године. У сарадњи са председницима Кајак кану клуба и Наутичког друштва, одмах по стицању права на финансирање, купљени су и обновљени реквизити који су потребни за бављење овим спортом. Куповином потребне опреме и шест кајака, локална самоуправа је омогућила, како најмлађима, тако и свим другим грађанима, да се опробају у овом спорту. Савић је такође нагласио и да ће се током ове године радити на побољшању услова Спортско – рекреативног центра „Топољар“, додавши да је доста тога у плану, а ових дана биће предата и конкурсна документација Министарству туризма и трговине, где ће бити тражена средства за обезбеђивање планске документације, односно плана генералне регулације управо за ово подручје, као и за израду пројекта наутичко – туристичке марине и свог пратећег садржаја који подразумева један такав Спортско – рекреативни центар.

 

У току гостовања Савић је истакао и веома добру сарадњу локалне самоуправе са костолачким Домом здравља и Културно – уметничким друштвима, којима Градска општина Костолац пружа велику подршку.

 

Акција Дома здравља о значају превентивног прегледа, односно скрининга рака дојке и рака грлића материце, подржана је и овог пута од стране Градске општине Костолац.

 

Такође, Градска општина Костолац показала је да уме да цени рад Културно – уметничког друштва, тиме што су ове године обезбеђена значајно већа средства у односу на претходне године. Културно – уметничко друштво показало је да то свакако заслужује, на пример, при одржавању „Концерта за маме и даме“ поводом 8. марта - Међународног дана жена. Препуна сала Дома културе доказ је да се рад Културно – уметничког друштва цени, да се види на делу, да су млади заинтересовани да се баве фолклором, као и да су њихови родитељи заинтересовани да их подрже у томе. Захваљујући Градској општини Костолац и њеном доприносу, овом приликом били су обезбеђени и скромни поклони за наше суграђанке. Локална самоуправа трудиће се и у будуће да фолклор буде заступљен у Костолцу, као и да се подигне на још виши ниво.

Прочитано 444 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас493
Јуче700
Ове недеље1612
Овог Месеца9749
Укупно574558

Ваша IP адреса је: 54.81.71.68 среда, 20 јун 2018 16:42
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd