Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: август 2016

“Драги прваци, желим вам пуно среће и успеха на почетку основног школовања. Ово су ваши први кораци ка знању, правилно их искористите и уз помоћ родитеља, учитеља и ваших нових другара  трудите се да те нове задатке лако савладате. Пред вама је најлепше животно доба - ђачко доба, зато вам од срца још једном желим успешан почетак школовања.”

Објављено у Вести

           Нова генерација ђака првака Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу,  села je први пут у школске клупе, упознала вршњаке и што је најважније, сусрела се са својим учитељицама.Овај дан обележили су и ученици другог разреда, припремивши свечану приредбу поводом пријема у први разред нове генерације ученика у школској 2016/2017.години. Нова генерација броји око 110 првака, међутим очекује се и накнадни упис ученика који нису на време прикупили потребну документацију, те ће број првака највероватније бити повећан.
           

На почетку програма присутне је поздравио директор костолачке основне школе „Јован Цвијић“, Серџо Крстаноски:

 

-  Добро нам дошли наши мали прваци, добро нам дошли наши мали другари у основну школу „Јован Цвијић“. Ви сте наша 72. генерација првака. Желимо вам пуно успеха и среће. Честитам и вама и нама овај велики празник. Из године у годину 1. септембар симболише радост учења, нових пријатељстава, одрастања и живота у школи. Стога је задатак нас одраслих, да вама драга децо омогућимо да овај први дан у школи, али и све наредне дане и године, запамтите по томе што ћете волети да у ову школу долазите и да из ње излазите богатији бројним знањима и оплемењени другарствима која ће дуго трајати. Наша школа је школа која ће вам, надамо се, на најбољи начин пружити знања и постигнућа за вашу блиставу будућност,rekao je Крстаноскина крајусвог обраћања.

 

Овако охрабрени, али  и узбуђени прваци, од ове године распоређениу четири одељења у Костолцу, са својим учитељицама Верицом Гаврилов, Иваном Ковачевић, Снежаном Станисављевић и Будимком Огњановић, кренули су ка учионицама, које су за прваке  у потпуности адаптиране. Ове године формирана су и четири издвојена одељења са учитељицама Славицом Матић у Старом Костолцу, Слађом Најдановић у Кленовнику, Тањом Арсић у Петки и Јеленом Лазаров у Острову.

 

У школској сали било је игре, песме, а посебан печат приредби дали су рецитатори.

 

Овом свечаном чину пријема ђака првака присуствовали су представници Градске општине Костолац и Центра за културу.

Објављено у Вести

- Усвојен Извештај Комисије за мандатно – имунитетска питања Скупштине Градске општине Костолац;

 

- Донето Решење о потврђивању мандата одборника Скупштине Градске општине Костолац;

 

- Усвојен Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2016. - 30.06.2016. године;

 

- Усвојен Извештај о раду Управе Градске општине Костолац за 2015. годину;

 

- Донето Решење о разрешењу и именовању председника Комисије за мандатно – имунитетска питања Скупштине Градске општине Костолац.

 

У присуству осамнаест одборника, Ненад Марковић, председавајући костолачком Скупштином, отворио је шеснеасто редовно заседање. Након усвајања записника са предходне седнице, отпочело се са радом по предвиђеном дневном реду.

 

Костолачки одборници прво су усвојили Извештај Комисије за мандатно-имунитетска питања, а затим по потврђивању мандата, одборникВладана Зарић, из Старог Костолца, приступилаје полагању Свечане заклетве.

 

Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период од 01.01.2016. до 30.06.2016. године образложила је Зденка Радосављевић, виши сарадник за послове извршења буџета.

 

Извештај о  раду Управе Градске општине Костолац за 2015. годину поднела  је начелница управе, Анђелија Миливојевић, и он је, као и претходни извештај Одлуке о буџету Градске општине Костолац, једногласно усвојен.

 

На овом заседању, костолачки одборници су разрешили са дужности председника комисије за мандатско – имунитетска питања, Сашу Грубетића, заменика председника Градске општине Костолац, док је новоименовани председник комисије Никола Ђапић из Костолца.

 

Све тачке дневног реда усвојене су апсолутном већином гласова одборника Скупштине Градске општине Костолац.

 

Заседање Скупштине завршено је обраћањем председника Ивана Савића.Одговарајући на одборничкопитање Mирољуба Николајевића, шефа Одборничког клуба ДС-а, које се односило на рад и функционисање спортских клубова у општини, Савић је рекао:

 

„Градска општина Костолац не треба да се бави унутрашњом политиком фудбалских клубова, разних невладиних организација, удружења грађана итд. Наше је да обезбедимо средства која ће те организације по Конкурсу да добију, а њихово је да спроводе финансијску политику, кадровску политику и да наравно у том спровођењу не крше закон. У овој години успели смо да обезбедимо значајна средства, и приметио сам да су многи клубови добили могућност да много лакше функционишу и видим да знају да искористе то у правом смислу. Неки клубови су и свој такмичарски ранг унапредили и на томе им честитам. Ово је показатељ да ће, уколико буду имали добре резултате и водили добру спортску политику, и средства која Градска општина Костолац додељује по Конкурсу и којима располаже бити увећана. Бодоваће се сви резултати, и појединачни и екипних спортова.“ – рекао је Савић и најавио расписивање новог Конкурса за финансирање спортских клубова и удружењана са територије наше општине, а која то нису учинила при расписивању првог Конкурса.

Објављено у Вести
петак, 26 август 2016 10:04

1. септембра крај сезоне купања

Овогодишња летња сезона на плажи ,,Топољар“ завршава се 1. септембра. За два и по месеца трајања сезоне на костолачком купалишту  био је велики број посетилаца, који су уживали у разноврсним спортско-рекреативним и забавно-културним садржајима у организацији  Градске  општине  Костолац и Центра за културу. Редовну контролу квалитета воде радио је Завод за јавно здравље у Пожаревцу, а водило се рачуна да плажа буде чиста и уређена сваког дана. Према проценама, највише купача било је током јула и почетком августа.

 

Градска општина Костолац је и ове године уложила  одређена финансијска  средства за редовно  сређивање плаже,  како би суграђанима,  а и гостима, учинила знатно пријатнији боравак.

Објављено у Вести

Финале турнира у одбојци на песку одиграно је прошлог викенда на костолачкој плажи ,,Топољар“. Најбоља екипа била је „Dream team“, док је  друго место припало екипи „Chill out“. На трећу позицију пласирала се „Галопирајућа жутица“,  а четврте  су биле  „Пешчане кобре“.

 

,,Beach Volley“, односно одбојка на песку, и код нас, као и у свету, последњих година привлачи све већу пажњу како играча тако и публике. Од ове године Центар за културу Костолац уврстио је и овај, све популарнији летњи спорт, у  програм манифестације ,,Костолачко лето“.

 

Организатори такмичења били су Градска општина и Центар  за културу Костолац у сарадњи са мушким и женским одбојкашким клубом ''Рудар''.

Објављено у Вести
четвртак, 25 август 2016 11:27

,,ОРФЕЈ НА ДУНАВУ“ оджан у Костолцу

Лауреат овогодишње Међународне песничке манифестације ,,Орфеј на Дунаву“ у Костолцу и добитник ,,Орфејеве лире“за најлепшу љубавну песму је песник Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије. ,,Еуридикин венац“ за најлепши љубавни стих добио је песник Живко Николић из Београда.

 

Песнички сусрети одржани су и ове године, по четврти пут, у Костолцу, а организатори  су Центар за културу, Градска општина Костолац  иКлуб љубитеља књиге ,,Мајдан“.Преко  70 песника из разних градова Србије попут Београда, Пожаревца, Костолца, Кучева, Вршца, Крагујевца, Кладова, Новог Сада, Смедерева, Зрењанина, Ковачице, али и Беча, Париза, Голубоваца из Црне Горе, учествовало је на овим сусретима.Тема овогодишње песничке  манифестације била је љубав, а  жири у саставу Славица Пејовић, песникиња и председницаКлуба љубитеља књиге ,,Мајдан“, Славица Јовановић, песникиња и Милисав Миленковић, песник, имао је тежак задатак да изабере најлепшу љубавну песму.

 

Сви учесници нашли су се у репрезентативном зборнику који су организатори приредили под називом ,,Љубав је тајна“.

 

Песници су имали прилике да посете археолошко налазиште Виминацијум, у чијем домусу су и додељене награде. Затим су наставили дружење док је трајала пловидба Дунавом и на крају су говорили своје песме на платоу испред ресторана Дунавски драгуљ.

Објављено у Вести

Током обиласка инфраструктурних радова  у Костолцу, Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца изразио је задовљство урађеним и истакао:

 

- У Индустријској улици у Костолцу управосу завршени радови на асфалтирању у вредности од 5,7 милиона динара, ради се паркинг простор на Тргу братства и јединства, „Нивеа“ игралиште, а завршена је и Поречка улица и игралиште иза Спортске хале. У Петки нас очекује изградња топлификационе мреже у вредности од 50 милиона динара. Програмом Фонда за минералне сировине за Градску општину Костолац  издвојено је 35 милиона динара, тако да нас у наредном периоду, каже градоначелник Спасовић, очекују и радови на асфалтирању главне улице у Старом Костолцу према Термоелектрани Дрмно, у вредности од 10 милиона динара.

 

Поред градоначелника, са сарадницима, радове је обишао и Митар Караџић, директор Дирекције за изградњу града Пожаревца, а у обилазак их је повео Саша Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац са члановима општинског већа.

Објављено у Вести

После доброг резултата који је остварио на Европском првенству Петар Вефић, заједно са сениором, Божидаром Маровићем и јуниором,Срећком Стојадиновићем,напорно ради и током ових летњих месеци.Вефићнаредне године прелази у категорију сениора и требало би да у старијој узрасној категорији потврди свој квалитет.

 

Собзиром да су Олимпијске игреу Токију 2020. године, тренер Душан Маровић већ је сачинио програм рада за три најбоља гимнастичара костолачког „Партизана“, са новим елементима који ће са квалитетном изведбом дати Олимпијску норму. Планирани програм рада почео је одласком на припреме у Ивањицу. Током тих  десет дана напорним тренинзима подизала се физичка способност костолачких вежбача. По повратку из Ивањице тренинзи су настављени у сали Националног гимнастичког центра, где костолачки вежбачи вредно раде по шест сати дневно.

 

Од октобра до краја године гимнастичаре„Партизана“ очекујубројна домаћа такмичења(два кола лиге, једно коло Купа Србије и Апсолутно првенство Србије), као и Међународна такмичења у Бугарској, на Малти, у Аустрији и у Мађарској. Овогодишњу такмичарску сезону Вефић, Маровић и Стојадиновић завршиће такмичењем у Новом Саду.

Објављено у Вести

Поводомпочетка турнира у одбојци на песку „Beach volley“, који ће се одржати од 19. до 21. августа на терену Спортско-рекреативног центра „Топољар“, у просторијама зграде Градске општине Костолац одржана је конференција за медије.

 

Представнике медија о предстојећем турниру информисали су Јелена Илић, чланица општинског Већа, Јелена Шаманц, директорка Центра за културу, затим и представници мушког и женског костолаћког одбојкашког клуба ,,Рудар“ -Маријан Копун  и Драгана Томашевић.

           

- Познато је да ГО Костолац има веома добру сарадњу са спортским удружењима и клубовима који су на нашој територији. Овај турнир је резултат једне такве сарадње, истакла је Јелена Илић и додала да је циљ турнира популаризација одбојке на песку, односно стимулација младих да се баве спортом.

           

„Beach volley“ одржаће се први пут у Костолцу, јер су се створили адекватни услови за његову  реализацију,  будући да је СРЦ „Топољар“  уређен.

           

Пријаве за учеснике су у току, и трајаће све до самог почетка турнира. Котизација за турнир износи 1 500 динара. Финале је у недељу од 18 сати, а за све учеснике обезбеђени су адекватни поклони. Играће се по стандардним правилима одбојке на песку, по два играча у екипи  у класичном Куп систему (на испадање).  Сви заинтересовани могу се пријавити и извршити уплате у просторијама Центра за културу Костолац или у просторијама Спортског савеза Пожаревац.

           

У недељу, поред финала турнира у одбојци, планиран је и „Aerobik fest“ у оквиру кога ће инструктори фитнеса одржати тренинге на плажи.

 

Први турнир ће се организовати само у мушкој конкуренцији, а имајући у виду да је из године у годину „Beach volley“ све популарнији летњи спорт, организатори планирају да следеће године организују и турнир за девојке. Ове године ће девојке учествовати у ревијалном делу.

           

Организатори овогодишњег турнира у одбојци на песку су Градска општина Костолац и Центар за културу Костолац, у сарадњи са мушким и женским одбојкашким клубом „Рудар“.

 

На крају кофенерције истакнуто је да су обезбеђене и новчане награде за најуспешније екипе, и то за освојено прво место 50, за друго 30, а за треће место 20 одсто од уплаћених котизација. 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац наручилац је испитивања квалитета воде за купање на плажи „Топољар“ у Костолцу.

 

На основу резултата вода која је узоркована 03.08.2016. године са купалишта „Топољар“ у Костолцу је микробиолошки исправна и препоручује се за купање и рекреацију, уз препоруку ЗЗЈЗ-Пожаревац, за обавезно туширање након купања.

 

Такође, на основу резултата физичко – хемијске анализе воде за купање плаже „Топољара“, су физичко – хемијски исправне.

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас460
Јуче838
Ове недеље1298
Овог Месеца13404
Укупно1748621

Ваша IP адреса је: 54.225.1.66 уторак, 19 март 2024 07:37
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!