Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: фебруар 2017

Поводом одржане 48. редовне седнице Већа  Градске општине Костолац  у петак. 24. фебруара одржана је конференција за новинаре.  Присутнима медијима обратио се председник Градске општине Костолац Иван Савић, који је од укупно 16. тачака које су се нашле на дневном реду издвојио најбитније, а које су од велике важности за функционисање свих области друштвеног живота.

Према речима Савића, једна од значајнијих тачака била је Разматрање записника са састанка Комисије за доделу средстава за суфинансирање програма и пројеката цркава и верских заједница које се финансирају из буџета Градске општине  Костолац, за чије програме и пројекте опредељена средства износе 1.000,000,00 динара.

Друга значајна тачка на седници Већа била је Разматрање записника са састанка Комисије за вредновање пројеката и програма удружења која су од јавног интереса за Градску општину  Костолац за 2017. годину. Истакавши задовољство с обзиром на чињеницу да се ове године појавило доста нових удружења, која настоје да одрже нашу народну традицију и традицију задужбинарства, председник је напоменуо да су конкурисала и удружења која постоје већ дужи низ година, која су запоставила свој рад, а сада су се поново активирала и настоје да активно учествују у друштвеном животу.

Ове године средства за финансирање, односно суфинансирање пројеката  –  програма невладиних организација и удружења грађана износе 2.307.000,00 динара. За програме социјалне и здравствене заштите и помоћи и бриге о старима опредељена средства износе 700.000,00 динара, док су средства за функционисање културно  –  уметничких друштава са територије Градске општине Костолац ове године утростручена и износе 3.000.000,00 динара.
Разлог за увећање средстава Културно  –  уметничким друштвима је њихово велико ангажовање и одговорност у циљу очувања традиције и културе нашег народа. Савић је још једном нагласио да су ове године предвиђена средства увећана у односу на претходне године.

На претходној седници већа усвојен Извештај Комисије за додељивање средстава за функционисање спортских организација.
Говорећи о средствима која су додељена спортским организацијама, Савић је рекао да су уговори са њима потписани, средства су им већ пренета како би оне могле да располажу њима. Један од услова који је свака спортска организација морала да испуни приликом подношења конкурсне документације био је ангажовање спортског стручњака са завршеном одговарајућом вишом или високом стручном спремом у области физичког васпитања. На тај начин омогућено је да десеторо наставника физичке културе са територије Градске општине Костолац нађе запослење и заснује радне односе у спортским организацијама.

Објављено у Вести
уторак, 07 фебруар 2017 11:34

КОСТОЛАЦ ИЗМЕЂУ ДВА ПРАЗНИКА

Објављено у Вести

Свечаном академијом у понедељак 30. јануара, у позоришној сали Дома културе, обележен је 29. јануар, Дан Градске општине Костолац. Академији су присуствовали представници законодавне и извршне власти Градске општине Костолац, града Пожаревца, као и суседних општина, привредних субјеката, установа, институција и удружења.

Гости су уживали у богатом културно – уметничком програму који је уприличен за Дан општине. На самом почетку химну Србије “ Боже правде “ извела је сопран, Марта Благојевић, професор соло певања у пожаревачкој Музичкој школи “ Стеван Мокрањац “ .

На свечаности поводом значајног празника присутнима су се обратили председник Скупштине Градске општине Костолац, Ненад Марковић, председник Градске општине Костолац, Иван Савић и градоначелник града Пожаревца, Бане Спасовић.

Председник Градске општине Костолац, Иван Савић присутним гостима обратио се пригодним речима, говорећи о бројном активностима и успесима у протеклих годину дана.

„Наша општина данас слави седму годину постојања. На вечерашњој свечаној седници имали сте прилику да кроз ретроспективу догађаја у 2016.години видите резултате који су постигнути. Мишљења сам, да имамо чиме да се похвалимо, али и обећавамо да ћемо радити још вредније и преданије у годинама које су испред нас, јер сматрамо да су темељи развоја наше општине управо постављени.
Нашој свечаности присуствују представници различитих организација, предузећа и установа. Ово је својеврсна прилика да покажемо захвалност свима који су узели активно учешће у креирању друштвено-политичког живота. Наш је циљ да заједничким снагама, кроз све расположиве институције система, грађанима омогућимо квалитетније услове за живот“.

На Свечаној академији приказан је и филм у коме су резимирани резултати рада Градске општине Костолац између два празника.

Свечаност поводом Дана Градске општине Костолац обележила је и додела повеља “ Ђорђе Вајферт – Вајфертов жиг “ , заслужним појединцима и удружењима. Награде је уручио председник Градске општине Костолац, Иван Савић :

– у области спорта – гимнастичару С.О. “ Партизан “ Петру Вефићу,
– у области науке – археологу Драгани Ђурић Спасић,
– у области уметности – Виолети Кевро,
– у области социо -хуманитарног рада – Удружењу “ Друштво Ром “ из Костолца,
– у области уметности – Удружењу ликовних уметника “ Арт “ из Костолаца.

Програм су обогатили глумци позоришта “ Цастеллум „- Ненад Деспотовић и Дејан Милошевић који су извели игроказ о животу “ Ђорђа Вајферта “ . У музичком делу прогама учествовала је Музичка школа “ Стеван Мокрањац “ из Пожаревца. Сопран, професор соло певања, уз клавирску пратњу Зорана Петровића , професора клавира, извела је песму Сергеја Рахмањинова: “ Не певај лепотице“ . Након тога наступила је Тијана Живковић, ученица другог разреда Музичке школе “ Стеван Мокрањац „уз пратњу ансамбла “ Мозаик“ са песмом “ Под гором се шетало девојче “ .


У завршном делу свечаног програма гости су уживали у акробатским вежбама младих гимнастичара, чланова Спортске организације “ Партизан “ . Програм је завшен наступом Културно – уметничког друштва “ Костолац“ које је извело три староградске игре : “ Бојерка“, “ Србијанка “ и “ Српкиња “ .

Након свечаности организован је бесплатан концерт групе ,,Легенде“ за све суграђане. Позоришна сала Дома културе била је испуњена до последњег места. Певајући старе и нове хитове са Иваном Милинковићем публика је награђивала “ Легенде “ дугим аплаузима након извођења сваке песме. Позитивне енергије није недостајало, Костолчани су уживали у познатим песмама „Не питај“, „Четрдесете“, „Младости“, „Гледаш ме“… и нису остали равнодушни на баршунаст глас Милинковића.

Објављено у Вести
петак, 03 фебруар 2017 14:35

Дан жалости

Градска општина Костолац проглашава Дан жалости због погибије нашег суграђанина  Душана Сузића

Објављено у Вести
петак, 03 фебруар 2017 14:28

Дан жалости

Градска општина Костолац проглашава Дан жалости због погибије нашег суграћанина Душана Сузића

Објављено у Обавештења
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас261
Јуче838
Ове недеље1099
Овог Месеца13205
Укупно1748422

Ваша IP адреса је: 54.224.52.210 уторак, 19 март 2024 04:06
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!